top of page
  • podzemie137

Намиране на събития


Като съм си говорил с приятели относно местната ни музикална сцена, винаги се стига до въпроса:"А ти как въобще успяваш да намериш такива неща?"


Осъзнавам, че за човек който тепърва навлиза в тия среди, може да му се стори малко трудно да се ориентира на къде да ходи и как да намери събития, но интернетът прави всичко много по-лесно.


Най-лесно е да знаеш кои са местата, където най-често се организират такива неща. Понеже аз съм от София, ще споделя за любимите ми места тук.

Барове като "The pit", "Singles", "Mixtape 5", "Maze" много често приютяват млади групи и ако следиш в интернет пространството какви събития предстоят в програмата им - можеш да се ориентираш много лесно за кога какъв музикант ще изпълнява и да отидеш да го подкрепиш. Автономното пространство "Фабрика Автономия" също понякога приютява изпълнители, и то не само български. Точно там за пръв път чух любимите ми групи. Народното читалище "Тротоара" е едно от най - благоприятните места за млади музиканти и голям организатор на събития, като скорошният трап фест в борисовата градина.

Има още много начини, по които да намериш готини музиканти. В социалните мрежи е пълно с профили на млади групи, които често качват постове с техните бъдещи събития.

Като последно за този малък пост, ще напиша няколко събития до края на месеца, които лично на мен са ми хванали окото.


DIY LIVE: xChokex, False (-) Negative, Verso Il Nulla Creatore-19.09 във Фабрика Автономия


Албум промо на група ''Agastopia"-22.09 в бар "The pit"


"Авариен изход" в "Топлоцентрала"-24.09


"Outrage", "Savage Ravage", "Feedbacker", False (-) Negative- 29.09 в "Grindhouse"

34 views0 comments
bottom of page