top of page
  • podzemie137

Намиране на събития


Като съм си говорил с приятели относно местната ни музикална сцена, винаги се стига до въпроса:"А ти как въобще успяваш да намериш такива неща?"


Осъзнавам, че за човек който тепърва навлиза в тия среди, може да му се стори малко трудно да се ориентира на къде да ходи и как да намери събития, но интернетът прави всичко много по-лесно.


Най-лесно е да знаеш кои са местата, където най-често се организират такива неща. Понеже аз съм от София, ще споделя за любимите ми места тук.

Барове като "The pit", "Singles", "Mixtape 5", "Maze" много често приютяват млади групи и ако следиш в интернет пространството какви събития предстоят в програмата им - можеш да се ориентираш много лесно за кога какъв музикант ще изпълнява и да отидеш да го подкрепиш. Автономното пространство "Фабрика Автономия" също понякога приютява изпълнители, и то не само български. Точно там за пръв път чух любимите ми групи. Народното читалище "Тротоара" е едно от най - благоприятните места за млади музиканти и голям организатор на събития, като скорошният трап фест в борисовата градина.

Има още много начини, по които да намериш готини музиканти. В социалните мрежи е пълно с профили на млади групи, които често качват постове с техните бъдещи събития.

Като последно за този малък пост, ще напиша няколко събития до края на месеца, които лично на мен са ми хванали окото.





56 views0 comments
bottom of page